Syyskuun Unelmien Väri Mörrimöykky palkitsee rohkean sisustajan

Syyskuun Unelmien Väri Mörrimöykky palkitsee rohkean sisustajan

Sielukas Mörrimöykky on syksyn pimenevien iltojen sadunomainen purppurainen sävy. Voimakkaita tunteita herättävä syyskuun Unelmien Väri vaatii sisustajalta ripauksen uskallusta ja heittäytymistä.


Syyskuun Unelmien Väri, tummanvioletti Mörrimöykky on vahva, mausteinen purppuran sävy, joka ei päästä sisustajaa kovin helpolla. ”Violetti ylipäätään jakaa mielipiteitä: Läheskään ihmiset kaikki eivät pidä siitä, koska se herättää niin voimakkaita tunteita”, kuvailee Tunnetila-suunnittelija Johanna Väkinen Värisilmä Porista. ”Minusta Mörrimöykky on rohkea ja inspiroiva, pidän sitä todellisena voimavärinä.”

Mörrimöykky taipuu moneen

Mörrimöykky toimii Johannan näkemyksen mukaan parhaiten tehosteena. Mörrimöykyn ympärille voi rakentaa vaikka hurjan safarihenkisen kokonaisuuden yhdistämällä siihen ennakkoluulottomasti yllättäviäkin tapettivaihtoehtoja.

Safarihenkiset tapetit löytyvät Ardmore-mallistosta.

”Tällä safarihenkisellä yhdistelmällä halusin hiukan sekoittaa pakkaa ja tehdä jotain muuta kuin perusturvallista, mitä yleensä laitettaisiin vaikka lastenhuoneeseen. Mörrimöykyn ansiosta huoneessa on nyt todella voimakas fiilis.” Mangopuusta tehdyt laatikot rikkovat sopivasti Mörrimöykyn tummuutta ja Johanna suositteleekin lämpimiä puun sävyjä yhdisteltäväksi sen kanssa.

Kun väri on vahva, sitä ei tarvitse olla paljon.

”Kukaan ei myöskään sanele, että värin täytyy olla maalattuna seinään”, muistuttaa Johanna. ”Mörrimöykky on loistava väriläiskänä vaikka puujakkarassa ja se ajaa näinkin hienosti asiansa: Tuo jotain uutta ja omaa sisustukseen.”

Syyskuun Unelmien Väri Mörrimöykky löytyy Sukellus satuihin-teemasta.

Voimavärin ja pastellin liitto

Pastellit eivät ensimmäisenä tule mieleen Mörrimöykyn sävykaveriksi. Yllättäen tällainen väriyhdistelmä toimiikin äärettömän hyvin. 1942 rakennetun talon olohuoneessa Mörrimöykylle on laitettu täydelliseksi pariksi hempeä Boråstapterin Jubileum-malliston tapetti.

Takassa on harmaa laatta Artisan-mallistosta ja tapetti on Jubileum-malliston Mizo.

”Takan päällystin Artisan-laatoilla ja lattiassa on Parlan tammiparketti”, Johanna avaa kokonaisuuden muita elementtejä. Pastellisävyjä voi tuoda myös laattojen myötä Mörrimöykyn pariksi. Mörrimöykky kiehtoo Johannaa sen monipuolisuuden vuoksi. ”Eri pintamateriaaleja yhdistelmillä saman sävyn ympärille voi rakentaa aivan erityyppisiä ääripäiden maailmoja.”

Keittiössä Sense of silence -malliston tapetti luo vaaleudessaan kontrastin Mörrimöykylle.

Yhdistelmiä rennolla ranteella

Johanna suosittelee käyttämään värejä ennakkoluulottomasti. Mörrimöykkyyn sopii yllättäen räikeän sitruunankeltainen tai syvä vihreä. ”Tällaiset yhdistelmät sopivat vaikka keittiöön tai työhuoneeseen”, Johanna sanoo. ”Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja– ei sisustuksen aina tarvitse olla niin hallittua ja hillittyä”, hän kannustaa. ”Suosittelen kokeilemaan värejä yhteen rennolla ranteella! Mörrimöykkykin voi tuntua haastavalta väriltä, mutta se takuuvarmasti palkitsee rohkean sisustajan.”