Näin kuoriutuu Kannelmäen helmi

Näin kuoriutuu Kannelmäen helmi

1960-lukuisen asunnon täydellinen muodonmuutos. ”Ilman Sallaa emme olisi uskaltaneet lähteä tähän projektiin”

Elina ja Eero tekevät tutun Tunnetila-suunnittelijan kanssa jo toista yhteistä sisustusprojektia. Seuraamme, miten 60-luvun rivitaloasunnosta toteutetaan heille yhteinen unelmien koti.

Kun Elina Kotiranta ja Eero Lounasvaara törmäsivät alkusyksyllä 2019 netissä lupaavaan myynnissä olevaan asuntoon, niin ensimmäinen ihminen, jota he pyysivät mukaansa katsomaan kohdetta, oli sisustussuunnittelija Salla Savolainen Värisilmä Tammistosta. Kaupat tuli. ”Salla innostui asunnosta heti, osasi katsoa sitä pintaa syvemmältä ja nähdä, mitä mahdollisuuksia se tarjoaa.”

Lähtötilanne.

Sattumasta se lähti

Hedelmällinen yhteistyö sai alkunsa täydestä sattumasta. Elina ja Eero piipahtivat vuonna 2018 Tammistossa ostoksilla ollessaan Värisilmään katsomaan kalusteita nykyiseen asuntonsa minikokoiseen kylpyhuoneeseen. Sallan ammattitaito vakuutti pariskunnan nopeasti. ”Salla oivalsi oitis, minkä tyylisestä pidämme ja muodosti selkeän näkemyksen siitä, miten kaikki toiminnot saataisiin asettumaan pieneen tilaan. Pikkukylppäristämme tulikin hirmu kiva ja toimiva”, Elina muistelee.

”Kun uuden asunnon osto tuli alkusyksyllä ajankohtaiseksi, oli selvää, että pyytäisimme nimenomaan Sallalta uudelleen apua. Olemme molemmat aika työorientoituneita eikä meillä vain ole aikaa perehtyä eri vaihtoehtoihin, saatika näkemystä tai tietämystä remonttiin liittyvistä asioista.”

Suunnitelmien visualisointi tärkeää

Pieneen kylpyhuoneeseen verrattuna kaksikerroksisen, alkuperäiskunnossa olevan sataneliöisen asunnon remontointi on kokoluokaltaan aivan eri kertaluokkaa oleva projekti. ”Oli ratkaisevaa nähdä Sallan tekemät 3D-suunnitelmat, joista oli helppo hahmottaa, minkälainen asunnosta voisi lopulta tulla. Tiesimme, että remontista tulisi iso emmekä olisi ilman Sallan tukea ja rohkaisua uskaltaneet lähteä koko projektiin.”

Kylpytiloihin on tulossa suurin muutos.

Sallan tekemä suunnitelma Blueprint-ohjelmalla.

Yläkerran suihkutiloista suunnitelma.

Mikä Tunnetila-suunnittelijan rooli käytännössä projektin aikana on? Miten hän ratkaisee tilanteet, joissa osapuolilla on aivan eri toiveet ja näkemykset sisustuksesta? Juttusarja jatkuu!

Näin kuoriutuu Kannelmäen helmi: Katso videolta, minkälaisesta lähtötilanteesta asuntoremontti käynnistyi!